Edible Cinema wil film tot op de tong brengen

Edible Cinema wil film tot op de tong brengen

Klassieke cinemazalen spelen in op het gezichtsvermogen en gehoor om bezoekers helemaal onder te dompelen in de filmische ervaringen. Sommige kermisattractie durven ook in te spelen op de tastzin met bewegende stoelen en regendruppels in de zaal, maar de smaakzin wordt steeds over het hoofd gezien in de cinema. Edible Cinema brengt daar nu verandering in.

De organisatie streeft ernaar om de filmervaring naar een hoger niveau te tillen door wat er te zien is op het scherm te vertalen naar smaken, texturen en geuren. Iedere kijker krijgt een dienblad met een aantal genummerde doosjes die eten of drinken bevatten. De toeschouwers krijgen op tijd en stond de instructie om de inhoud van een van de doosjes te verorberen.

Edible Cinema mengt films en smaken al sinds mei 2012 en deelnemers konden eerder al genieten van nootjes onder de noemer 'tanden van een zandworm' tijdens Beetlejuice of van 'vingers van een zwerver', gemaakt van kwartel, tijdens An American Werewolf in London. Voor hun volgende project vertonen ze Charlie and the Chocolate Factory, terwijl kijkers kunnen smullen van een driegangenkauwgom en violette marshmallows.

De voorstelling vindt plaats in het Science Museum in Londen. Tickets zijn vanaf morgen te krijgen op de site van Edible Cinema.