Eat!Brussels en drink!Bordeaux nodigen je uit om de diverse Brusselse gastronomie te ontdekken

Eat!Brussels en drink!Bordeaux nodigen je uit om de diverse Brusselse gastronomie te ontdekken

De derde editie van het culinaire festival van de Brusselse restaurants gaat dit jaar door in het hart van het Ter Kamerenbos, van 11 tot 14 september. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest lanceerde het initiatief, onder de noemer Brusselicious, in 2012 om de Brusselse levensstijl aan te prijzen in het kader van het jaar van de gastronomie. Net als Brussel, biedt het culinaire dorp op eat!Brussels je een diverse ontdekkingsreis langs de vier hoeken van de wereld. Op het programma staan meer dan 20 restaurants, 10 steden, provincies of regio's die samenwerken met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en culinaire vakmannen die je hun talenten en kennis laten ontdekken. Verschillende keukens zullen vertegenwoordigd zijn. Zo krijg je de kans om Belgische, Franse, Marokkaanse, Italiaanse, Libanese, Bulgaarse, Poolse, Chinese, Griekse en Japanse gerechten te (her)ontdekken.

Dit jaar heeft het festival de eer om ‘Bordeaux Fête le Vin' te verwelkomen. Voor de gelegenheid wordt het festival dit jaar omgedoopt tot eat!Brussels, drink!Bordeaux. Brussel is de eerste Europese stad die het zestigtal wijntelers en -handelaars uit Bordeaux mag verwelkomen op zijn gastronomisch festival. Eerder hadden Québec en Hong Kong die eer al.

Met de 'Wine Pass' krijgt iedereen de kans om zich in te leven in de rol van sommelier en de Bordeauxwijnen te ontdekken. Er zijn ook workshops voorzien die je culinaire en oenologische nieuwsgierigheid zullen stillen. Liefhebbers van de betere keuken kunnen deelnemen aan kooklessen georganiseerd door de experts van Mmmmh!

De lokale, regionale en nationale ambachtelijke vakmannen worden in de schijnwerper geplaatst in het Ambachtendorp. Kruiden, vleeswaren, ijs, honing, charcuterie, kazen, koffie, confituur, truffels, thee, oliën, gerookte zalm of ambachtelijk snoep zullen er jouw smaakpapillen doen tintelen.

Laat jezelf verwennen door menu's die onze chefs hebben samengesteld, doorspekt met overheerlijke specialiteiten uit Brussel en de rest van de wereld. Toegang tot het festival is gratis voor iedereen maar om te kunnen proeven moet je eat!-jetons aankopen. Op zaterdag en zondag is er ook animatie voor kinderen voorzien.

Voor meer informatie kan je surfen naar de sites van Brussels International en eat!Brussels.