Dylan Groenewegen sprint naar winst in eerste etappe

Dylan Groenewegen sprint naar winst in eerste etappe

De Nederlander Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) heeft vandaag de eerste etappe in Parijs-Nice (WorldTour) op zijn naam geschreven. Groenewegen toonde zich na 138,5 km met start en aankomst in Saint-Germain-en-Laye de snelste in een groepsspurt. Hij haalde het net voor de Australiër Caleb Ewan (Lotto Soudal) en is ook de eerste leider. De Nederlander Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick.Step) werd derde.

Drie Fransmannen kleurden de waierrit met een lange ontsnapping: Romain Combaud (Delko Marseille), Damien Gaudin (Direct Energie) en Amaël Moinard (Arkea Samsic). Zij vielen kort na de start aan en zongen het uit tot 40 km voor de streep. Michael Matthews (Sunweb) was toen al afgestapt. De Australiër, goed voor drie etappes en twee keer de puntentrui in Parijs-Nice, kwam eerder op de dag ten val.

Op twee km van de aankomst waagde Philippe Gilbert (Deceuninck-Quick.Step) een late uitval maar ook hij kon de sprint niet ontlopen.

Morgen leggen de renners 163,5 km af tussen Les Bréviaires en Bellegarde. Het is op papier een nieuwe kans voor de sprinters. De 77e editie van de 'Koers naar de Zon' eindigt volgende week zondag. De Spanjaard Marc Soler (Movistar) verdedigt zijn titel.

bron: Belga