Duurzaam wijkcontract van 27 miljoen euro moet Brusselse Marollen doen heropleven

Duurzaam wijkcontract van 27 miljoen euro moet Brusselse Marollen doen heropleven

Het Brussels gewest en de stad Brussel gaan 27 miljoen euro vrijmaken voor een duurzaam wijkcontract in de Marollen. Het project moet de Brusselse wijk en zijn economie doen heropleven. Het contract loopt tot 2024. In een eerste fase, tot maart dit jaar, wordt een overlegronde georganiseerd en een analyse gemaakt van de buurt. Het definitieve programma van het wijkcontract wordt in een tweede fase uitgewerkt, die vijftig maanden zal duren. De laatste fase, van dertig maanden, dient om alle werken af te ronden.

De investering focust zich op verschillende domeinen binnen de Marollenwijk. Een van de belangrijkste is het creëren van 33 nieuwe woningen die zich vooral richten op kwetsbare bevolkingsgroepen, zoals grote families of daklozen. zo komen er vier 'housing first'-woningen.

De heraanleg van verschillende straten, met name tussen de Hoogstraat en de Blaesstraat, en van publieke en groene ruimten is ook voorzien in het wijkcontract. Het bekende Vossenplein krijgt een facelift.

Daarnaast zal ook het erfgoed van de Marollen, zoals de Miniemenkerk, opgepoetst worden en meer in de kijker komen te staan. Tenslotte is er ook een socio-economisch luik. Zo komt er een nieuw sociaal restaurant, een optimalisatie van de netheidsdiensten en een versterking van de werking van cultuurhuis Breugel.

bron: Belga