Duitse kunstenaar verstopt 30 goudstaven op het strand van Folkestone en zorgt voor een uitbraak van goudkoorts

Duitse kunstenaar verstopt 30 goudstaven op het strand van Folkestone en zorgt voor een uitbraak van goudkoorts

De goudkoorts is uitgebroken op een strand in Kent, waar een Duitse kunstenaar gouden staven ter waarde van 10.000 pond heeft verborgen als onderdeel van een kunstfestival. Michael Sailstorfer heeft 30 24-karaats gouden staven verborgen op het strand van Folkestone.

Dat had als gevolg dat ondertussen meer dan 150 mensen zijn beginnen graven bij eb op het strand. De organisatoren zeggen dat de goudzoekers elke gouden staaf mogen houden als ze er vinden. De stunt maakt deel uit van het driejaarlijkse kunstfestival in de stad.

Het evenement, dat eens om de drie jaar loopt van 30 augustus tot 2 november, zal ook werk van Yoko Ono tentoonstellen. Lewis Biggs, de curator van Folkestone Triënnale, heeft zich voorbereid op mensen die een metaaldetector zouden meebrengen. "We hebben 30 goudstaven begraven, samen met een heleboel metalen ringen, dus als ze een metaaldetector meebrengen, zullen ze eerst een heleboel metalen rommel vinden voordat ze goud ontdekken."

"Als iemand goud vindt, hoeven ze dat niet te vertellen. We gaan ervan uit dat we nooit zullen weten of al het goud gevonden is. We hopen wel dat mensen terwijl ze graven de tijd zouden nemen om op het strand een kunstwerk te maken in de vorm van een zandkasteel."