In Dublin gearresteerde man heeft oplegger naar Zeebrugge gebracht (federaal parket)

In Dublin gearresteerde man heeft oplegger naar Zeebrugge gebracht (federaal parket)

De man die de Ierse politie gisteren in de haven van Dublin heeft gearresteerd, is degene die de oplegger met koelcontainer naar Zeebrugge heeft gebracht. Dit heeft het federaal parket vandaag bevestigd. De man kon opgepakt worden door informatie die de federale gerechtelijke politie van Oost-Vlaanderen heeft doorgespeeld aan de Britse autoriteiten, aldus het parket. Het gaat om een man met de Ierse nationaliteit, klinkt het nog.

De Britse media meldden eerder dat de man een Noord-Ier was, die omwille van andere zaken werd gearresteerd toen hij met zijn vrachtwagen ontscheepte van een ferry die uit Frankrijk kwam. Volgens berichten in Ierse media gaf hij toe meerdere dagen in Frankrijk te hebben vertoefd.

De politie van het Engelse Essex, die het onderzoek voert naar de 39 lijken in de koelwagen, was in hem geïnteresseerd in verband met de bewegingen die de container heeft gemaakt, verluidde in de Britse pers. De container verhuisde vanuit Zeebrugge naar Engeland.

De chauffeur die de koelwagen van Zeebrugge naar Essex bracht, werd woensdag al opgepakt nadat hij de hulpdiensten verwittigde over de lijken in zijn vrachtwagen. Hij wordt onder meer beschuldigd van 39 gevallen van doodslag en moet morgen voor de rechter verschijnen.

Drie andere personen die waren opgepakt in het dossier, zijn intussen vrijgelaten op borg.

bron: Belga