Druk vakantieweekend op Europese wegen

Het wordt een druk vakantieweekend op de Europese wegen. Zaterdagmorgen is het al druk op de 'Autoroute du Soleil' in de Rhônevallei in Frankrijk (A7). In Duitsland moeten vakantiegangers richting Denemarken rekening houden met het grootste tijdverlies. Autobestuurders verliezen er anderhalf uur op de A7 Hamburg-Flensburg. Dat meldt mobiliteitsorganisatie VAB. In Frankrijk is dit weekend de voorbode van de eerste zwarte zaterdag volgende week. Wie via Luxemburg en Lyon naar Spanje rijdt, verliest 1 uur en 20 minuten. Autobestuurders die over Rijsel, Parijs en Bordeaux naar Spanje afreizen, verliezen 55 minuten.

In Duitsland beginnen de zuidelijke deelstaten Baden-Württemberg en Beieren aan de schoolvakantie. Behalve de problemen richting Denemarken verliezen vakantiegangers 50 minuten tussen Frankfurt en Würzburg en 45 minuten op de A8 tussen Karlsruhe en Ulm. Voorts is er een halfuur verliestijd

op de A8 richting Oostenrijk van Rosenheim (voorbij München) tot Salzburg.

In Oostenrijk verliezen autobestuurders door meerdere files op de A10 Salzburg - Villach in totaal 45 minuten. Wie verder doorrijdt richting Slovenië moet voor de Karawankentunnel anderhalf uur aanschuiven.

De wachttijd voor de Gotthardtunnel in Zwitserland richting Italië bedraagt zaterdagmorgen 1 uur en 20 minuten. Aan de grens bij Chiasso dient daar nog eens 15 minuten bijgerekend.

bron: Belga