Droog maar zwaarbewolkt

Droog maar zwaarbewolkt

Vanmiddag schijnt hier en daar de zon, maar zijn er ook veel zwaarbewolkte periodes. Het blijft wel droog, bij maxima rond vijf graden. De volgende dagen blijft het vrij zacht, maar regenachtig, aldus het KMI. Vannacht is het bewolkt en tegen de ochtend kan er in het westen wat lichte regen vallen. De minima schommelen tussen -3 graden in de Hoge Venen en +3 graden aan zee. In de loop van de nacht wordt het zachter.

Morgen is het meestal grijs en kan af en toe lichte regen vallen. In de voormiddag is dat vooral het geval over het oosten van het land. In de loop van de namiddag vergroot de kans op regen in het westen. Het is zacht met maxima rond 9 graden in het centrum van het land. In het eerste deel van de nacht is er kans op regen, later in de nacht wordt het snel droog en komen er opklaringen, met minima rond zes graden in het centrum.

Donderdagochtend kan in het oosten van het land nog wat regen vallen, maar in de loop van de dag wordt het droger en kunnen in heel het land brede opklaringen voorkomen. 's Avonds zal de bewolking terug toenemen en kunnen er vooral ten zuiden van Samber en Maas enkele druppels vallen. De maxima liggen tussen 11 of 12 graden in Laag- en Midden-België en 5 of 10 graden in de Ardennen.

Vrijdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af, maar blijft het overwegend droog. Zaterdagochtend kunnen er nog enkele opklaringen zijn, maar al snel zal de bewolking toenemen vanaf het westen. Een actieve regenzone trekt over het land.

Van zondag tot dinsdag blijven we onder de invloed van vaak gestoorde lucht uit het zuiden tot zuidwesten. Enkel maandag kan het tijdelijk droog worden. De maxima in het centrum liggen vrijdag rond 12 graden en dalen vervolgens tot 8 à 9 graden.

bron: Belga