Driejarige kleuter verdrinkt terwijl hij eendjes voedert

Een Britse kleuter is om het leven gekomen nadat hij in een kanaalstuw werd gezogen. De jongen wilde de eendjes in het kanaal voederen, maar viel er op een gegeven moment zelf in. Volgens de hulpdiensten kon er geen hulp meer baten.

door
Online redactie
Leestijd 2 min.

De driejarige Dylan Milson was samen met zijn mama en oma naar het kanaal getrokken om de eendjes wat brood te geven. «Hij wou dat al heel lang doen», legt zijn mama, de 36-jarige Shelley Nardini, uit. «Maar het brood viel telkens op de grond als hij het richting de eenden gooide, waarop hij besloot om onder een poortje te kruipen. Ik had gezegd dat hij zich goed moest vasthouden.»

Geen grip

«Ik draaide me eventjes om om de tweede zak broodkruimels te pakken, toen ik opeens mijn moeder hoorde schreeuwen. Ik draaide me weer om en zag hoe Dylan in het water lag.» Dylan’s oma, Jackie Arrowsmith, probeerde haar kleinzoon nog uit het water te tillen: «Ik gooide mezelf op de grond en greep naar Dylan. Ik had wat haar vast, maar had geen grip.»

Shelley sprong onmiddellijk het kanaal in, maar werd net zoals Dylan de stuw ingezogen. Ze kwam er langs de andere kant weer uit, maar het lukte Shelley niet om haar zoontje te redden. «De stroming was veel te hard», zegt ze. «Ik kon hem gewoon niet zien. Ik greep een boom vast en riep naar mijn moeder dat ze Dylan moest zoeken en de hulpdiensten moest bellen. Heel wat mensen stonden ondertussen al langs de kant te kijken en ik riep ook naar hen dat ze mijn jongen moesten vinden.» Niet veel later troffen de hulpdiensten van Dylan aan. De kleuter werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar werd vlak daarna dood verklaard. Hij was verdronken.

Pijnlijk ongeval

«De stroming was sterk en Dylan werd erin meegesleurd. Hij is nooit meer aan de oppervlakte gekomen», klinkt het bij de wetsdokter. «Niemand treft hier schuld. Dit was een pijnlijk ongeval.»