Drie doden na kapseizen toeristenboot in Vietnam

In Vietnam zijn drie mensen verdronken na het kapseizen van een overladen toeristenboot. De lijken van twee kinderen en een 47-jarige man werden teruggevonden. Dat deelden de reddingsdiensten deze namiddag mee. Alle overige passagiers konden gered worden. Het ongeval gebeurde gisterenavond op de populaire Han-rivier aan de kuststad Da Nang. Er bevonden zich 56 mensen aan boord, de meesten onder hen waren Vietnamezen naast vier toeristen uit Maleisië, schreef de krant Tuoi Tre. Of er nog andere buitenlanders onder de passagiers bevonden, is niet duidelijk.

Op de boot waren eigenlijk maar 28 passagiers toegelaten. Geen van de passagiers droeg een zwemvest, citeerde Tuoi Tre een overlevende. De kapitein, die ook niet over een geldige vergunning beschikte, werd gearresteerd.

Wegens het warm weer waren veel mensen op het dek van de boot geklommen, te veel aan een kant waardoor het vaartuig scheef begon te hangen en uiteindelijk kapseisde, aldus Tuoi Tre. Volgens de autoriteiten gebruikten de reddingsdiensten vissersnetten, om te voorkomen dat de in het water gevallen mensen afdreven. Liefst 1.000 mensen waren bij de reddingsoperatie betrokken.

bron: Belga