Dortmund is vragende partij om contract van coach Favre te verlengen

Dortmund is vragende partij om contract van coach Favre te verlengen

Het bestuur van Borussia Dortmund wil binnenkort met trainer Lucien Favre rond de tafel gaan zitten om over een contractverlenging te spreken. Dat zegt de sportief directeur van de Duitse vicekampioen, Michael Zorc, vandaag in enkele kranten. "Natuurlijk willen we met hem het gesprek aangaan. Ik zie geen reden waarom we niet met elkaar zouden doorgaan. Iedereen voelt dat het juist zit", aldus Zorc.

Favre, een 61-jarige Zwitser, traint Borussia Dortmund sinds vorige zomer en heeft nog een contract tot 30 juni 2020. De geel-zwarten leken afgelopen seizoen op weg naar een eerste titel sinds 2012 maar Axel Witsel en co gaven een voorsprong van negen punten op Bayern München alsnog uit handen. Uiteindelijk strandde Dortmund op twee punten van de Rekordmeister. Verdedigende en individuele fouten liggen volgens Zorc aan de basis van de terugval. In de Champions League won Dortmund de poule met Club Brugge maar ging er dan in de achtste finales uit tegen Tottenham.

Om volgend seizoen opnieuw een gooi te doen naar de Duitse titel, investeerde Dortmund al 75 miljoen euro in nieuwe spelers. Bij hen Rode Duivel Thorgan Hazard, die voor ruim 25 miljoen euro overkomt van Borussia Möchengladbach, en de Duitse internationals Nico Schulz en Julian Brandt.

Nog meerdere inkomende transfers plant Zorc voorlopig niet. "We proberen uiteraard de kern zo sterk mogelijk te maken, maar het belangrijkste werk is geleverd", aldus de sportief directeur.

bron: Belga