Doorweekte koala brengt overstromingen in beeld

Doorweekte koala brengt overstromingen in beeld

Verschillende rivieren zijn intussen buiten hun oevers getreden door de hevige regenval van de afgelopen dagen. Voorlopig is één persoon vermist, nadat zijn auto werd meegesleurd door een kolkende rivier.

Dat niet enkel mensen het slachtoffer zijn, stelde Russell Latter vast. De man uit Adelaide Hills wist de radeloosheid van een koala vast te leggen op foto, nadat het buidelbeertje was terechtgekomen in een storm. Op zoek naar een beetje droogte en rust, hield het doorweekte dier halt op een paaltje.

"Ik zag hem zitten in het midden van de weg. Hij zag er verdwaasd en vertwijfeld uit", vertelde Latter aan de Australische media. Al pratend en wijzend kreeg de man de koala zover om veiliger oorden op te zoeken. "Hij wandelde naar een hek, waar de geur van hout hem leek op te peppen. Daar is hij op een paaltje geklommen om even uit te blazen."

Nadat hij weer op adem was gekomen, vervolgde de koala zijn tocht. "Hij is toen een overstroomd beekje overgestoken en vond een gomboom die hij scheen te kennen", aldus nog Latter. "Daar is hij dan ingekropen."

Toen Latter gisteren nog eens ging checken of met de koala alles oké is, zag hij het diertje rustig soezend en helemaal opgedroogd in een boom zitten.

Verschillende andere koala's, kangoeroes en wombats hadden minder geluk en kwamen bij de overstromingen om het leven. Zo worden de koala's uit hun bomen gespoeld, waarna ze verdrinken. Kangoeroes worden dan weer omsingeld door het water en sterven een hongerdood, omdat ze in natte toestand niet meer normaal kunnen springen.