Donald Trump zet Bill Clinton op zijn plaats

Donald Trump zet Bill Clinton op zijn plaats

Donald Trump heeft zijn Twitteraccount in de aanloop naar de presidentsverkiezingen regelmatig gebruikt om politieke aanvallen te lanceren of te pareren, persoonlijke vetes uit te vechten, of gewoon in de aandacht te blijven. Nu, anderhalve maand na zijn overwinning, reageert hij nog steeds als door een wesp gestoken op zelfs maar de minste commentaar. Zo publiceerde de Bedford-Pound Record Review, een zeer lokaal weekblad dat verschijnt in de regio zo'n 75 kilometer ten noordoosten van New York City, vorige week een column van een schrijver die op oud-president Bill Clinton en echtgenoot van de verslagen Democratische presidentskandidate Hillary Clinton was gebotst in een boekenwinkel.

Het artikel, dat de voorpagina moet delen met een artikel over een kerstfeest voor de senioren van Bedford, beschrijft hoe Clinton in de winkel, die niet ver verwijderd ligt van het huis van de Clintons in Chappaqua, aan de praat geraakt met klanten.

Clinton zegt dat hij na de verkiezingen een telefoontje kreeg van Trump, "die amicaal was, als was het 15 jaar geleden", toen de Clintons en Trump nog vrienden waren. Op de vraag of Trump intelligent is, antwoordt Clinton: "Hij weet niet veel. Hij weet wel hoe hij kwade, blanke mannen op hem kan laten stemmen".

De commentaren van Clinton haalden maandag de nationale media en dus duurde het niet lang alvorens Trump, die 17 miljoen volgers heeft op Twitter, hem van antwoord diende. "Bill Clinton zegt dat ik hem belde. Fout, hij belde mij (om me te feliciteren)", klinkt het dinsdag. "En Clinton weet niet veel. Vooral niet hoe hij mensen, zelfs met een ongelimiteerd budget, ertoe moet bewegen naar het stemhok te gaan in de strijdstaten". "De campagne van Hillary Clinton heeft zich op de verkeerde staten geconcentreerd", klinkt het nog.

Trump behaalde onverwachte overwinningen in de staten Michigan en Wisconsin.

bron: Belga