Dominique Monami volgt Ann Devries op als kapitein van Fed Cupteam

Dominique Monami volgt Ann Devries op als kapitein van Fed Cupteam

De Koninklijke Belgische Tennis Bond (KBTB) heeft Dominique Monami aangeduid als nieuwe kapitein van het Fed Cupteam. De voormalige top tien-speelster volgt Ann Devries op, met wie de samenwerking werd beëindigd. "We danken Ann voor haar jarenlange inzet voor het Fed Cupteam en het Belgische vrouwentennis en wensen haar veel succes met haar nieuwe uitdagingen", luidt het vandaag in een persbericht. Devries volgde eind 2011 Sabine Appelmans op.

Dominique Monami (43) stond ooit negende op de wereldranglijst en won in 2000 aan de zijde van Els Callens brons in het dubbelspel op de Olympische Spelen in Sydney. Tussen 1991 en 2000 verdedigde ze de Belgische kleuren in de Fed Cup. Na haar carrière bleef Monami actief in de tennis- en sportwereld, onder meer als toernooidirectrice van de Brussels Open en de Ethias Trophy en ook als mental coaching experte.

"Ik ben erg fier om Fed Cupkapitein te mogen zijn", zegt Monami. "We hebben een topteam met erg sterke speelsters die in staat zijn de beste speelsters van de wereld van antwoord te dienen. Het is een eer deel uit te maken van dit team. Ik bewaar heel goede herinneringen aan mijn deelname aan de Fed Cupontmoetingen en heb altijd heel graag voor mijn land gespeeld."

Haar eerste opdracht volgt in februari 2017. België treft dan Roemenië in de eerste ronde van Wereldgroep II. "Met Dominique Monami als kapitein is het de ambitie opnieuw terug te keren naar de Wereldgroep", klinkt het nog.

bron: Belga