Dodentol in Ankara stijgt naar 37

De dodentol van de aanslag met een bomauto in de Turkse hoofdstad Ankara gisteren is gestegen tot minstens 37. Drie zwaargewonden zijn vannacht in het ziekenhuis aan hun verwondingen bezweken, zo meldt minister van Gezondheid Mehmet Müezzinoglu vanmorgen. Van de 120 gewonden liggen momenteel nog 17 mensen op intensieve zorgen. De aanslag werd voorlopig nog door niemand opgeëist. Onder de doden bevindt zich ook minstens een zelfmoorddader.

Volgens de regeringsgetrouwe krant Sabah wordt vermoed dat de dader lid is van de verboden Koerdische organisatie PKK. "Er zijn concrete aanwijzingen dat de terreurorganisatie achter deze laffe aanval zit", aldus premier Ahmet Davutoglu. De dader zou zich in een witte BMW, beladen met explosieven, tussen twee volle bussen hebben opgeblazen, aldus nog Sabah.

De aanslag vond plaats in de buurt van het Kizilay-plein, een van de drukstbezochte pleinen van de Turkse hoofdstad, en komt er nauwelijks drie weken na de zelfmoordaanslag van 17 februari. Die kostte in het centrum van Ankara aan 29 mensen het leven en werd opgeëist door de Kurdistan Freedom Falcons (Valken voor de Vrijheid van Koerdistan, TAK).

bron: Belga