Dode man in Braziliaanse supermarkt weggemoffeld onder paraplu's

Dode man in Braziliaanse supermarkt weggemoffeld onder paraplu's

Afgelopen vrijdag kreeg een man die aan het winkelen was in een supermarkt in Recife een hartaanval. Hij overleed ter plekke. De winkelmanager was echter bang dat hij zijn zaak zou moeten sluiten, dus besloot hij het lichaam te verstoppen... achter enkele paraplu's. Het voorval kwam aan het licht toen foto's online de ronde deden. Daarop is te zien hoe drie groene paraplu's zijn neergelegd in het gangpad waar de dode man lag.

"Carrefour biedt zijn excuses aan voor de ongepaste manier waarop het met de trieste en onverwachte dood van de persoon, slachtoffer van een hartaanval, in de winkel in Recife (Pernambuco) is omgegaan", aldus de plaatselijke dochteronderneming van de Franse warenhuisketen. "Het filiaal heeft de winkel ten onrechte niet onmiddellijk gesloten, in afwachting van de begrafenisondernemer." Het bedrijf geeft nog mee dat de man eerste hulp toegediend kreeg.

Woedende weduwe

Het bedrijf heeft zich verontschuldigd bij de familie van de man. "Het heeft me woedend gemaakt", zei de weduwe aan Braziliaanse media. "Menselijkheid heeft kennelijk geen enkele waarde, het is ze alleen maar om geld te doen. Voor mij is het een kwestie van respect. Het is een verschrikkelijk gevoel."