Docu over Hillary Clinton wint Razzie voor slechtste film

Docu over Hillary Clinton wint Razzie voor slechtste film

Traditioneel worden de 'Razzies' in de Verenigde Staten daags voor de grote Oscar-ceremonie uitgedeeld. In plaats van de beste filmprestaties, zette ze het slechtste uit Hollywood in de verf. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de laureaten zelden of nooit hun beeldje in ontvangst komen nemen.

De 'hoofdprijs' ging dit jaar naar 'Hillary's America: The Secret History of the Democratic Party', een documentaire van Dinesh D'Souza (foto) over de Democratische presidentskandidate. D'Souza won daarnaast ook in de categorieën 'slechtste regie', 'slechtste acteur' en 'slechtste actrice'.

Zelf kon hij daar niet echt om lachen. "Ik win deze prijze omdat jullie heel boos zijn dat Donald Trump de verkiezingen heeft gewonnen", reageert D'Souza in een videoboodschap.

Ook 'Batman v Superman: Dawn of Justice' sleepte een paar twijfelachtige prijzen in de wacht. De geflopte superheldenprent oogstte vier Razzies: die voor slechtste mannelijke bijrol (Jesse Eisenberg), slechtste filmduo (Ben Affleck en Henry Cavill), slechtste scenario en slechtste 'sequel'.