Dochter van Dana Winner: "Als ik zou zwijgen, zouden de pesters winnen"

Dochter van Dana Winner: "Als ik zou zwijgen, zouden de pesters winnen"

In het najaar van 2018 verscheen de 19-jarige dochter van zangeres Dana Winner in het programma ‘Jong Geweld'. Daarin trok ze samen met Evi Hanssen en enkele andere BV-kinderen op kamp in het kader van Rode Neuzen Dag.

Olifantenhuid

Hoewel het programma in het teken van pesten stond, werd ze zelf stevig aangepakt op sociale media. “Na de aflevering waarin we jongeren in de psychiatrie bezochten, kreeg ik op Twitter negatieve reacties. Ik was heel verbaasd, want ik deed net mee aan dat programma om pesten te voorkomen”, vertelt ze in Story.

Sommige reacties waren erg kwetsend, maar Chinouk hield zich sterk. “Ik kreeg vooral te horen dat ik veel pretentie heb en arrogant zou zijn. Het is niet fijn om zoiets over jezelf te lezen, al kon ik dat gemakkelijk van me afzetten. Ik gedraag me trouwens niet zo met opzet. Ik heb gewoon een muur rond mij gebouwd, je moét een olifantenhuid kweken om stevig in het leven te staan”, klinkt het.

Geslaagde tegenreactie

De studente rechten plaatste sommige haatreacties op Instagram om duidelijk te maken dat (cyber)pesten niet oké is. “Ik weiger me daar zo erg door te laten beïnvloeden. Als ik voortaan zou zwijgen, zouden de pesters winnen”, legt ze uit.

Haar tegenreactie zorgde ervoor dat heel wat gepeste jongeren haar om advies kwamen vragen. “Ik wou hiermee jongeren die dagelijks gepest worden een hart onder de riem steken. Ik wilde tonen dat cyberpesten mij ook overkomt. Ik snap niet dat cyberbullying nog altijd gebeurt. Na mijn tegenreactie kreeg ik meer dan zeshonderd berichten van jongeren die hun verhaal wilden delen. Jongeren met problemen op school of thuis zagen mij als een aanspreekpunt. Dat deed me wel deugd”, klinkt het nog.

https://www.instagram.com/p/Bt6GcVhA5xg/

https://www.instagram.com/p/BsEmcOfnWVa/

https://www.instagram.com/p/BnwqvP0laxp/