Dochter van Anne De Baetzelier: "Ik schaam me helemaal niet voor mijn lichaam"

Dochter van Anne De Baetzelier: "Ik schaam me helemaal niet voor mijn lichaam"

Toen Ellen op haar zestiende op school geïntroduceerd werd door kunst, wist ze meteen dat ze niets anders meer wilde doen. Kunst fungeerde voor haar als een soort van zelftherapie omdat ze destijds niet zo goed in haar vel zat, zo vertelt ze in TV Familie. “Kunst werd een soort van zelftherapie, zeg maar. Pas op, ik wil niet overdrijven, ik denk niet dat ik het moeilijker heb gehad dan andere tieners. Maar ik zat met mezelf in de knoop, dat was gewoon zo. En daarom wilde ik ontdekken hoe de wereld werkt, snap je. Ik heb ook altijd een sterke binding met de natuur gehad. Lange, mijmerende boswandelingen. Daar kan ik nog altijd enorm van genieten”, klinkt het.

Naakte lichamen

Zo is de 24-jarige kunstenares in de Barcelona Academy of Art terechtgekomen. Ze heeft in Barcelona zelfs een eigen studio, waar ze aan de lopende band mensen schildert. “Ik zie in functie van mijn werk zowat elke dag naakte lichamen. Voor mij is dat dus niet iets raars. Ik zie daar op zich ook helemaal niets erotisch in. Ik vind een menselijk lichaam gewoon mooi. Er schuilt een elegantie in die ik heel graag weergeef in mijn werken”, legt ze uit.

Af en toe poseert ze zelf ook voor andere kunstenaars. “Dat gebeurt, ja. En ook dat is voor mij niets speciaals of zo. Al mijn vrienden zijn kunstenaars, en ze kijken op dezelfde manier als ik naar een naakte mens. Ik schaam me trouwens helemaal niet voor mijn lichaam”, klinkt het.

Prettig gestoord

Als kunstenares moet je buiten de hokjes durven en kunnen denken. En ook dat kan Ellen als geen ander. “Ik denk zelfs dat je wat prettig gestoord móet zijn als je met kunst bezig bent. Want als je té normaal bent, té mainstream... Dan denk je te veel na bij wat je doet. Jezelf smijten zonder dat je weet waar het naartoe zal gaan: dat durf je dan niet. En dat zou ik voor mezelf enorm jammer vinden”, vertelt ze.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat haar werken verkocht worden, zodat ze kan leven van haar artistieke passie. “De prijzen van mijn werken zijn vastgelegd door een curator. Ze variëren van 1.000 tot 10.000 euro. Hangt af van de grootte. Die inkomsten zijn ook nodig, zodat ik een boel nieuwe dingen kan maken. Ik zit momenteel boordevol ideeën. Dit wordt dus zéker niet mijn laatste expositie!”, besluit ze.

De tentoonstelling ‘Metamorphosis' van Ellen Marie loopt van 1 tot 10 maart in De Camme in Perk.

https://www.instagram.com/p/BUryjS_D9s5

https://www.instagram.com/p/BqvAQW9Ajuk/

https://www.instagram.com/p/BSRJezRD4zH/