Djokovic is het noorden kwijt

Djokovic is het noorden kwijt

Vooral in de laatste set stond Djokovic ver onder zijn niveau te spelen, waardoor Thiem in een mum van tijd de zege en zijn plaats bij de laatste vier kon veiligstellen. Een heel verschil met vorig jaar, toen de Oostenrijker in de halve finales van het kastje naar de muur gespeeld werd door de voormalige nummer één.

Rustpauze 

Het hoeft dus niet te verbazen dat Djokovic na de match niet meteen stond te glunderen, ook al omdat het niet de eerste keer is dat hij dit seizoen vroegtijdig uitgeschakeld wordt. Zo strandde hij op de Australian Open al in de tweede ronde en kon hij dit jaar nog maar één tornooi winnen: helemaal in het begin van het seizoen in Doha.

Een rustpauze lijkt zich op te dringen, al houdt Djokovic de boot nog even af. «Dat is geen gemakkelijke beslissing om te nemen», zegt de Serviër. «Ik ga afwachten hoe ik me voel na Roland Garros. Ik moet hier de juiste lessen uit trekken.»

In de halve finales neemt Thiem het op tegen Rafael Nadal (ATP 4), die zijn kwalificatie in de schoot geworpen kreeg. Pablo Carreno Busta (ATP 21), zijn tegenstander in de kwartfinales, moest in de tweede set opgeven door een blessure aan de buikspieren. Nadal had de eerste set toen al gewonnen met 6-2. De Spanjaard kan in Parijs voor de tiende keer zegevieren.

Halep vs. Pliskova

Bij de vrouwen kroop Simona Halep (WTA 4) door het oog van de naald. Tegen de Oekraïense Elina Svitolina (WTA 6) moest ze in de tiebreak van de tweede set een matchbal redden, om uiteindelijk in drie sets te zegevieren: 3-6, 7-6 en 6-0.

Haar volgende obstakel op weg naar de finale is de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA 3), die net als de Roemeense nummer één van de wereld kan worden als ze het tornooi wint. Pliskova rekende zelf in twee sets af met thuisspeelster Caroline Garcia (WTA 27): 7-6 en 6-4