Dit zijn volgens Apple de beste apps voor de iPhone, iPad en Mac

Dit zijn volgens Apple de beste apps voor de iPhone, iPad en Mac

Deze week hield Apple een jaarlijkse ceremonie ter ere van wat het bedrijf denkt dat de beste apps zijn voor de iPhone, iPad en Mac. Apple selecteerde heel uiteenlopende apps die variëren van een vervanger voor de Apple Agenda tot Crossy Road, een populair en mooi spel voor de iPhone. Ze zetten ook verschillende apps die gemaakt werden voor studenten en kinderen in de bloemetjes.

Elementary Minute

Elementary Minute was de eerste app die in de schijnwerper werd gezet. De applicatie, die werd gemaakt door een Oostenrijkse student, presenteert quizzen in een eenvoudig en boeiend format dat ook op de Apple Watch werkt.

De onderwerpen van de quizzen variëren van wiskunde tot geografie. De app is in de App Store te koop voor 0.99 euro.

Jump-O

Universiteitsstudenten uit Brazilië zijn het brein achter het eenvoudige spel Jump-O. Je bent een circel in een wereld vol vierkanten. Het ontwerp ziet er vrij simplistisch uit, maar blijkt verrassend verslavend te zijn want de app kreeg vijf sterren in de App Store, waar je hem volledig gratis kan downloaden.

Shadowmatic

Dit prachtige puzzelspel maakt gebruik van de nieuwste technologieën om indrukwekkende 3D-effecten te creëren. Het spel kost 2.80 euro en bevat 80 levels die elk hun eigen uitdagingen presenteren.

Pacemaker

Met Pacemaker kun je jouw innerlijke DJ naar boven laten komen. De app analyseert welke nummers goed samen gaan en helpt je om ze te synchroniseren. De volgende keer dat je een feest op gang wil houden, zal je daar moeiteloos in slagen dankzij deze gratis app die werkt op de iPhone, iPad en Apple Watch.

Metamorphobet

Metamorphobet is een app waar kinderen het alfabet kunnen leren. Het alfabet wordt interactief voorgesteld met visuele voorstellingen van de verschillende letters zoals een kleurrijke mensenlijke neus voor de letter N. Deze app kost 3.99 dollar in de App Store.

Robin Hood

Dit is de eerste finance app die een Apple Design Award heeft mogen ontvangen. Robin Hood is een gratis app die je probeert te verleiden een carrière te maken in de aandelenhandel. Je downloadt de app, maakt een account aan en kunt beginnen beleggen in aandelen zonder makelaarskosten te betalen. De app is goed ontworpen en gemakkelijk te gebruiken. Wie zei dat het beheren van geld er niet mooi kan uitzien?

Crossy Road

Crossy Road is een van de grootste indie games in de App Store. Het spel bracht meer dan 10 miljoen dollar op in drie maanden tijd. Het ontwerp is uniek en het spel is volledig gratis.

Fantastical

Fantastical is een populaire kalendermanager voor de iPhone, iPad en Mac. Het lost veel problemen op met de eigen Calender app van Apple zoals de verwarrende interface. Een van de belangrijkste redenen waarom zoveel mensen van Fantastical houden is dat het je gebeurtenissen laat toevoegen met behulp van gesproken taal. "Lunchen met Steve donderdag om 14:00u" wordt vertaald naar een evenement dat ingevuld wordt met de juiste informatie.

De app zal door het prijskaartje van 39,99 dollar heel wat mensen afschrikken, maar wie geïnteresseerd is kan een gratis proefversie downloaden en later beslissen.

Vainglory

Vainglory is een ambitieus multiplayer online vechtspel dat er absoluut schitterend uitziet op het HD-beeldscherm van de iPhone. Het valt het best te vergelijken met een mobiele opvolger van World of Warcraft.

Vainglory is volledig gratis te downloaden in de App Store.