Dit zijn 's werelds grootste dieren

Dit zijn 's werelds grootste dieren

Mysterieuze kip

Vorig jaar ging een video viraal van een enorme kip in Indië. Eerst kroop het beest door een klein hol uit het kippenhok. Verder in de de clip strekt de kip zich uit, waarna de immense reikwijdte duidelijk wordt. Beschut onder een massa pluimen, groter dan meeste honden, zie je de haan z'n territorium als een baas rondgaan.

 

 

Samson de monsterkat 

Met een gewicht van meer dan 13 kilo en een ongelooflijke lengte van ruim één meter is deze katachtige gerust kolossaal te noemen.

Hij besteedt zijn tijd met het spelen van spelletjes en heeft zo zoetjesaan de status van beroemdheid bereikt. Meer dan 180.000 volgers op Instagram zijn daarvan het testament.

 

(c) Instagram / @catstradamus

Darius het konijn

Het serieus opgeschoten konijn Darius is uigestrekt bijna 1m40 lang. Het kost de eigenaar meer 5.500 euro per jaar om het konijn van genoeg eten te voorzien. Maar liefst 2.000 wortelen en 700 appelen speelt het beestje elke 12 maanden binnen. Daarnaast gooit Darius dagelijks een halve emmer 'konijnenvoeding' binnen, alsmede een hooibaal per week.

R.V.

Bopper de hond

Bopper - met de passende bijnaam 'Bopper the Whopper' - werd bij een hondenasiel binnengebracht nadat z'n baasjes te ziek werden om nog op hem te passen.

Het arme dier kon bij aankomst door z'n gewicht amper op z'n eigen benen staan. Een hond van zijn ras weegt normaal 27 kilo, bij hem gaf de weegschaal bijna 50 kilo aan.

Het hondenasiel in het Engelse Plymouth hebben de hond nu opgevangen, maar zeggen dat hij in geen enkele kennel past.

(c) Gables Farm Dogs