Dit zijn de winnaars van de MPC 2016

Dit zijn de winnaars van de MPC 2016

Van 20 september tot 25 november daagden Metro en partner Canon zowel amateur- als professionele fotografen uit om hun reisfoto's te delen voor de Metro Photo Challenge 2016, één van de grootste fotowedstrijden ter wereld. De internationale jury bestond uit gerenommeerde fotografen. Zij hadden de eer om de drie internationale winnaars uit te kiezen.

Foto Marco Cortese - 'UnderOver'

In de categorie ‘Travel of My Dreams' werd dat de Italiaan Marco Cortese, met zijn foto ‘UnderOver' . Lena Gontarenko uit Rusland won met ‘City Traveler' onder de noemer ‘Home Traveling' en Ricardo Takamura uit Brazilië was de beste in de categorie ‘Travelers', met zijn foto ‘Across the Universe'.

Foto Lena Gontarenko - 'CityTraveler'

De Metro Photo Challenge 2016 was een groot succes. Met 17.414 deelnemers en 40.879 foto's komt België op de tweede plaats terecht, juist na Brazilië. De drie grote winnaars ontvangen elk een mooie prijs, aangeboden door Metro International. Ze mogen een fotoreis maken van vijf dagen naar Paaseiland, bekend om zijn monumentale beelden en adembenemende uitzichten.