Dit zijn de vijf traagste dieren ter wereld

Dit zijn de vijf traagste dieren ter wereld

5. Reuzenschildpad

Het kleinste kind weet dat schildpadden de traagheid koesteren. Het zijn de traagste reptielen in de wereld, met de reuzenschildpad op kop. Die kan tot 300 kilogram wegen en wel 1,3 meter lang worden. Maar waarom zou je je haasten als je een eeuw oud wordt?

4. Zeester

Een zeester beweegt zich voort via de buisvoetjes met kleverige napjes die zich aan de onderkant van de vijf armen bevinden. Zo waadt ze op haar gemak op de bodem van de zee. Om voort te planten slooft ze zich ook niet al te veel uit: haar geslachtscellen zet ze af in het zeewater.

3. Luiaard

De drievingerige luiaards zijn chille boombewoners. Om zich te voeden hoeven ze hun woonplek niet te verlaten, want ze knabbelen op bladeren en twijgen. Slechts één keer per week dalen ze af naar de grond om eens naar het toilet te gaan.

2. Tuinslak

"Een trage slak" wordt niet voor niets gezegd in de volksmond. Het slijmerige beestje zou er 21 uur over doen om een kilometer af te leggen.

1. Zeepaardje

Verrassend genoeg is het zeepaardje het traagste dier, en wel omdat het rechtstaand zwemt. Aangezien het zeepaardje veel te hard is om als voedsel voor andere dieren te dienen, hoeft het niet snel te kunnen wegzwemmen. Bovendien kunnen hun ogen onafhankelijk van elkaar bewegen, zodat ze een heel breed gezichtsveld hebben. Weinig redenen om zich af te jagen!

 

Foto's Pixabay