Dit zijn de grootste misvattingen waarin veel mensen geloven

Dit zijn de grootste misvattingen waarin veel mensen geloven

Van jongs af aan hebben we te horen gekregen dat de Mount Everest de hoogste berg is, dat we beter niet snoepen omdat we er hyperactief van worden en dat we een muts moeten dragen als het koud is.

Nu hebben experts een lijst onthuld met de grootste misvattingen waarvan heel veel mensen geloven dat ze waar zijn. "Als je iets maar vaak genoeg vertelt, gaan mensen er in beginnen geloven. De misvattingen in deze lijst zijn allemaal vrij aannemelijk, dus het is begrijpelijk dat veel mensen die ze lezen, denken dat ze waar zijn omdat die verteld worden als we jong zijn. Al deze algemeen aangenomen feiten zijn eigenlijk fout."

Volgens de studie gelooft 82% van de mensen dat één van de feiten op de lijst waar is.

1. Koffie is gemaakt van bonen.

Experts zeggen dat koffie eigenlijk gemaakt wordt van zaden die we een boon noemen.

2. Kameleons

Er wordt gezegd dat kameleons hun huidskleur aanpassen naargelang hun omgeving, maar eigenlijk veranderen de dieren van kleur naargelang hun humeur, de lichtinval en de temperatuur.

3. Mount Everest

De Mount Everest wordt vaak de grootste berg op aarde genoemd en hoewel de top van de Mount Everest het hoogst boven zeeniveau ligt, is de hoogste berg ter wereld eigenlijk de Mauna Kea. Toch wanneer de bergen gemeten worden vanaf hun voet.

4. Grote Muur van China

Er wordt vaak gezegd dat je de Chinese Muur vanuit de ruimte kan zien, maar astronauten op de maan hebben bevestigd dat daar helemaal niets van waar is.

5. Hondenjaren

Veel mensen denken dat één hondenjaar overeenkomt met zeven mensenjaren, maar dat hangt allemaal af van het ras van de hond en de grootte van het dier.

6. Hitteverlies

Volgens veel ouders verlies je je lichaamswarmte het snelst langs je hoofd. Daarom moet je tijdens de koude winterdagen een muts dragen, maar volgens experten zou een mens het even koud hebben zonder muts als zonder broek.

7. Tong

Verschillende delen van de tong zijn verantwoordelijk voor verschillende smaken, toch? Neen, je gehele tong is verantwoordelijk voor het proeven van alle smaken. Wel zijn er sommige delen gevoeliger voor bepaalde smaken dan andere.

8. Pindanoten

Mensen denken dat pindanoten een soort van noot zijn, maar eigenlijk maken ze deel uit van dezelfde familie als bonen en erwten.

9. Fortune Cookies

Fortune Cookies zouden een Chinese traditie zijn, maar eigenlijk werden de gelukskoekjes uitgevonden door de Amerikanen.

10. Sushi

Sushi betekent niet rauwe vis zoals veel mensen denken, maar 'zure smaak'.

11. De verboden vrucht

Volgens de godsdienstlessen op school was de verboden vrucht een appel, maar de Bijbel specifieert helemaal nergens dat het om een appel gaat.

12. Vitamine C

Vitamine C zou helpen tegen verkoudheden. Deskundigen zeggen echter dat er geen bewijs is dat vitamine C werkelijk helpt.

13. Pinguïns

Romantici denken dat pinguïns monogaam zijn en hun hele leven bij dezelfde partner blijven. Dat is tot op zekere hoogte correct, maar hun hele leven duurt dan eigenlijk maar één paarseizoen. Het volgende paarseizoen kiezen de pinguïns namelijk een andere partner uit omdat er geen tijd is om de vorige te vinden.

14. Donkere zijde van de maan

De donkere zijde van de maan bestaat niet in tegenstelling tot wat veel mensen denken. De maan draait namelijk om zijn eigen as, waardoor er geen enkele zijde is die we nog niet gezien hebben.