Dit zijn de beste hostels voor vrouwen die op soloreis willen

Dit zijn de beste hostels voor vrouwen die op soloreis willen

Soloreizen voor vrouwen

Volgens boekingssite Hostelworld nam het aantal vrouwelijke soloreizigers tussen 2015 en 2017 toe met 45%. Voor velen is alleen op reis gaan een manier om zichzelf beter te leren kennen en zelfstandiger te worden. Toch vinden veel vrouwen het nog spannend om op soloreis te gaan en zeker wanneer dat gepaard gaat met hostelovernachtingen. Niet alle jeugdherbergen zijn immers even vrouwvriendelijk.

Waar zijn vrouwen naar op zoek?

En dat is jammer, want hostels zijn de plek bij uitstek om op soloreis andere mensen te leren kennen. Of dat nu op de slaapzaal of aan de ontbijttafel is. Een aangename, veilige omgeving is daarbij echter van belang. Gelukkig proberen steeds meer jeugdherbergen om daarvoor te zorgen. Goede beveiliging, een aangename buurt, propere badkamers en gezellige slaapruimtes zijn slechts enkele van de criteria die vrouwelijke soloreizigers belangrijk vinden.

En de winnaars zijn...

Op basis van de online reviews geschreven door vrouwelijke reizigers, verkoos Hostelworld naar jaarlijkse gewoonte de beste hostels om als vrouwelijke soloreiziger te verblijven. Opvallend is de prominente plaats die Portugal inneemt in het lijstje: maar liefst vier van de tien jeugdherbergen bevinden zich in Lissabon of Porto.

Onze redactrice kan trouwens bevestigen dat nummer acht, het Garden House Hostel in Porto, helemaal top is voor vrouwelijke soloreizigers. Gezellig, vriendelijk personeel, veilig, in het hartje van de stad, goedkoop... Meer kan een mens niet wensen, toch?

Top tien

  1. We Love F****** Tourists – Lissabon, Portugal
  2. Stamps Backpackers – Chiang Mai, Thailand
  3. Lost Inn Lisbon – Lissabon, Portugal
  4. Goodmorning Lisbon Hostel – Lissabon, Portugal
  5. La Banda Rooftop Hostel – Sevilla, Spanje
  6. Lub D – Siem Reap, Cambodja
  7. The Hostello – Verona, Italië
  8. Garden House Hostel – Porto, Portugal
  9. The RomeHello Hostel – Rome, Italië
  10. Hostel One Budapest – Boedapest, Hongarije