Dit zijn de 5 belangrijkste oorzaken van vettig haar

Dit zijn de 5 belangrijkste oorzaken van vettig haar

1. Je raakt je haar te vaak aan

Met onze handen door ons haar gaan, wee doen het vaak onbewust, waardoor het ook moeilijk is om af te leren. Je handen lijken misschien schoon en droog, maar op je vingertoppen zit een olielaagje dat je op deze manier in je haar verspreidt.

2. Je wast je haar te vaak

Je mag je haar niet te vaak wassen want daar wordt het sneller vet van, maar je moet het wel wassen omdat het vet ís: dat noemt men een vicieuze cirkel. Toch is het een goed plan om je wasbeurt om de zoveel tijd een dagje uit te stellen, zodat je hoofdhuid kan herstellen.

3. Je borstelt je haar te vaak

Je haar borstelen stimuleert de productie van olie op je hoofdhuid. In eerste instantie ziet je haar er mooi en glanzend uit, maar als je je haar te vaak komt, wordt het juist olieachtig waardoor het er vet uitziet.

4. Je kam is niet proper

Niet alleen het haar op je hoofd, maar ook dat op je kam is vettig en kan worden doorgegeven. Je dode haar eruit nemen bespaart je met andere woorden veel wasbeurten en tijd.

5. Verkeerde haarproducten

Sommige producten zijn nu eenmaal niet geschikt voor jouw haar. Ga eens op zoek naar nieuwe producten en blijf weg van producten die je ‘glanzend haar' beloven. Die bevatten vaak extra olie en zijn eerder geschikt voor droog haar.