Dit vinden millennials belangrijk

Dit vinden millennials belangrijk

The Forum Corporation ging horen bij generatie Z, oftewel jongeren die geboren zijn tussen 1994 en 2000, welke aspecten cruciaal zijn bij hun zoektocht naar hun droomjob. Dit zijn hun - enigszins verrassende - antwoorden.

1. Loon

Met stip op nummer één staat een degelijk salaris. Maar liefst 67% van de jongeren vindt hun pree doorslaggevend bij de zoektocht naar een baan.

2. Balans werk-privé

Work hard to play hard lijkt wel het motto van generatie Z. Enerzijds willen ze zich uit de naad werken op kantoor, maar vinden ze het belangrijk om flexibele uren en voldoende vrije tijd te hebben. Zo wil 40% voldoende tijd voor zichzelf en is 14% op zoek naar een nine-to-five-job.

3. Baanzekerheid

Maar liefst vier op de tien jongeren hebben een afschuw voor flexibele contracten en losse projecten. Ze geven de voorkeur aan een vast contract, zodat ze tot hun pensioen zonder zorgen alle rekeningen kunnen betalen.

4. Bijleren

Een andere prioriteit van millennials is dat ze zich willen blijven ontwikkelen. Maar liefst 29% vindt het dan ook van groot belang dat hun potentiële werkgever hen verschillende trainingen on the job aanbiedt.

5. Vakantie

Zoals eerder gezegd draagt generatie Z vrije tijd hoog in het vaandel. Bijna één respondent op vijf wil dan ook veel vakantiedagen om mooie ervaringen op te doen in verre landen.

6. Gevarieerd werk

Tegenwoordig zijn smartphones - en dus ook het internet - altijd en overal aanwezig. Hierdoor kunnen jongeren zich snel vervelen. Zo'n 17% is op zoek naar een baan dat niet eentonig is en veel verschillende verantwoordelijkheden inhoudt.