Dit is het trucje om ajuingeur van je handen te krijgen

Dit is het trucje om ajuingeur van je handen te krijgen

De doordringende geuren van knoflook en ui die uren aan je handen blijft hangen. Het is een gekend probleem. Op het wereldwijde web worden veel verschillende trucjes aangeraden, zoals citroensap, zout of zelfs tandpasta. Maar geen enkele van deze stoffen helpt.

Wat wel blijkt te werken, is roestvrij staal. Zo verkopen sommige bedrijven zelfs roestvrij staal en andere speciale producten die je uit de nood helpen.

Hoe goed de intenties van deze fabrikanten ook zijn, eigenlijk hoeft dat allemaal niet. Blogger Amateur Gourmet  laat ons weten dat de oplossing zich gewoon in je huiskamer kan bevinden.

Zijn vingers bleven maar branden nadat hij chili's had gesneden. "Te lui om uit mijn zetel te komen, wreef ik met mijn vingers op de afstandsbediening van de Apple TV", postte hij op Facebook. "Nu voelen ze veel beter."

Want - jawel - die afstandsbediening is gemaakt van roestvrij staal. Dezelfde techniek blijkt te helpen met knoflook. Roestvrij staal helpt omdat het een zekere reactie teweegbrengt. Anders dan water, die de geur sterker maakt, binden de moleculen van het staal samen met de zwavelhoudende geurstof in knoflook en verwijderen ze het luchtje.

Andere producten die gemaakt zijn uit hetzelfde metaal zouden ook helpen. Denk hierbij aan de nieuwe Apple Watch.