Dit is het gezondste drankje dat je op café kan bestellen

Dit is het gezondste drankje dat je op café kan bestellen

Healthfreaks die zin hebben in een alcoholisch aperitief, kampen met een dilemma. Want op de menukaart zullen ze geen enkele gezonde optie vinden. De reden daarvoor is dat alcohol gelijkstaat aan calorieën en ons lichaam de giftige stoffen in alcohol maar in beperkte mate kan afbreken. Maar dat wil niet zeggen dat elk drankje even ongezond is. De beste keuze die ze kunnen maken is simpel: een glas rode wijn.

Rode wijn bevat ook heel wat calorieën, maar beschikt daarnaast over heel wat andere positieve kenmerken, stelt diëtist Angel Planells aan GQ. De drank is een goede bron van de antioxidanten polyfenolen, zoals resveratrol, dat de groei van kankercellen tegenhoudt en de wanden van je bloedvaten beschermt tegen schade. Er zit ook quercetin in, dat ontstekingsremmend werkt en zo longziektes bestrijdt.

Ga desnoods voor rum of tequila

Ben je geen fan van rode wijn, ga dan voor rum. De sterke drank wordt gemaakt van gefermenteerde molasse en geperste suikerriet. Dat zijn ingrediënten waarvan bewezen is dat ze gevoelens van angst verminderen, spierpijn tegengaan en de ziekte van Alzheimer en osteoporose voorkomen. De derde plaats gaat naar tequila, omdat dat agavesuiker bevat en je bloedsuikerspiegel daar niet van stijgt.

Wat je zeker niet moet bestellen, is een cocktail. Daar wordt namelijk vaak nog extra suiker aan toegevoegd, hoewel het drankje al gesuikerd is door de toevoeging van sterke drank. "Wat normaal 50 calorieën zou bevatten, kan zo'n een aperitief worden van 230 calorieën", aldus Planells.