Dit is het geheim van een goede relatie

Dit is het geheim van een goede relatie

1. Eerlijkheid

Maar liefst 70% van de ondervraagden vind eerlijkheid het belangrijkste in een relatie. Als je weet dat andere opties onder meer 'dezelfde voorkeur hebben voor pizza' en 'samen een hele serie kunnen kijken zonder een pauze te nemen' waren, is dat niet zo vreemd. Maar hoe je het ook draait of keert, eerlijkheid is ook echt belangrijk. Het leidt immers tot vertrouwen en het gevoel dat je dag in dag uit op je partner kunt bouwen.

2. Communicatie

Op de tweede plaats staat (met 67%) 'de mogelijkheid om op een open manier met elkaar te praten of te schrijven'. Dit is niet hetzelfde als het altijd met elkaar eens zijn, maa rals je alles kunt bespreken, leer je je partner echt kennen en kunnen jullie begrip en respect opbrengen voor elkaars standpunt. Mensen die zich geremd voelen om over een bepaald onderwerp te discussiëren omdat er geheid ruzie van komt, zitten eerder in een ongezonde relatie.

3. Toewijding

Ook nummer drie trapt een open deur in, want wie wil nu geen trouwe partner? Een overgrote meerderheid (57%) was het daar alvast mee eens.

[polldaddy poll="9121461"]