Dit is het beste tijdstip van de dag om iets tegen een man te vertellen

Dit is het beste tijdstip van de dag om iets tegen een man te vertellen

Dat blijkt uit een enquête bij 1.000 mannen en vrouwen en staat vermeld op de site van Daily Mail. Ongeveer de helft van de mannen slaat graag een praatje met zijn vriendin tijdens het eten. Om kwart na acht, om exact te zijn. Dat is best problematisch, aangezien vrouwen het liefst delicate onderwerpen bespreken in de ochtend. Je woorden inslikken en twaalf uren wachten, is dus de boodschap.

Een ander tijdstip om je man vast te klampen, is in de auto. 39% van de mannen is naar eigen zeggen dan in de mood voor een diepgaand gesprek. En als je om een gunst wil vragen, is het verstandig om te wachten tot een familiefeest. Meer dan 20% van de mannen zegt immers dat hij meer geneigd is om toe te geven aan de eisen van de partner in het bijzijn van familieleden.

Slechte timing

Vraag nooit om aandacht bij een man als hij in de douche staat of als hij video games aan het spelen is. Hij zal toch niet luisteren. Ongeveer drie kwart verfoeit gestoord worden tijdens het douchen, en slechts 1% slaagt erin te luisteren naar zijn vrouw wanneer ze tegen hem praat tijdens het gamen.

Ook een gesprek aanknopen tijdens het televisiekijken is riskant. Zeker als een voetbalwedstrijd wordt uitgezonden: 92% van de mannen geeft toe zijn vriendin af te wimpelen, als ze naar een match kijken. Nagenoeg alle kerels (95%) vinden het storend als hun partner een film onderbreekt, ongeacht het genre.

Slechte openingszin

Niet alleen de timing is essentieel voor een geslaagd gesprek volgens het onderzoek. Volgens 80% is "We moeten eens praten" de meest gevreesde openingszin. Mannen zullen in dat geval snel afhaken.