Is dit de ultieme pizza?

Is dit de ultieme pizza?

Een nieuwe pizza in de vorm van een ster en gegarneerd met blokjes gesneden biefstuk, bacon, pepperoni, komkommer, tomaat, rode uit, sla, kaas en frietjes is uitgegroeid tot een virale sensatie.

De Vulcan Pizza van de Zweedse pizzeria Nya Gul & Blå kost 13.10 euro en kan besteld worden met een verscheidenheid aan vullingen. Het geesteskind van chef Halmat Givra en werknemer Kifa Algaf kan worden aangepast aan de individuele smaak en werd al geprezen door verschillende websites als het mooiste wat de mensheid ooit overkwam.

"We wilden iets nieuws voor het restaurant maken en begonnen met het testen van diverse vormen. We hebben eindelijk een definitieve versie gevonden. Veel klanten willen verschillende ingrediënten. Dus op een dag ging ik zitten, maakte een ster en bedacht welke verschillende smaken dat zouden zijn," zei Algaf.

De pizza is ontworpen met 'pockets' waar verschillende ingrediënten in zitten. De eerste twee zijn gevuld met ham en kaas, de twee anderen hebben meer kaas en ossenhaas en de laatste twee zijn gevuld met spek en salami.

Het middelpunt van de ster wordt gevuld met friet, salades en kruiden die klanten kunnen kiezen. De pizzeria uploadde een foto van de pizza die meteen 3000 keer gedeeld werd.

"Mensen zijn enthousiast over de pizza. We hebben al veel telefoontjes gehad en er een paar verkocht."