Dit is de meest bekeken serie op Netflix

Dit is de meest bekeken serie op Netflix

Hoewel Netflix weigert om hun kijkcijfers vrij te geven, hebben we toch een idee gekregen van welke series het meest bekeken worden door hun abonnees.

Dankzij gegevens van Luth Research kon Variety onthullen dat een aantal resultaten erg verrassend zijn want volgens de analyse staat Daredevil bovenaan de lijst van meest bekeken televisieseries. Daarmee doet de reeks rond de blinde superheld het beter dan het derde seizoen van House of Cards, Marco Polo en Bloodline.

Luth Research analyseerde een steekproef van het kijkgedrag van 2500 Netflixabonnees en vond dat 10.7 procent minstens één aflevering van de Marvel-serie had gekeken binnen de eerste 11 dagen na release op Netflix.

Belangrijk is wel om op te merken dat Luth Research geen gegevens heeft van Netflixabonnees die via tv of gaming console kijken. Het bedrijf heeft alleen cijfers van mensen die via computer, tablet of smartphone naar het aanbod van de streaming dienst kijken.

Het is niet de eerste keer dat een bedrijf probeert te achterhalen welke series de meeste kijkers trekken. Vorig jaar gaf Procera Networks na de première van het tweede seizoen van House of Cards gegevens vrij waaruit bleek dat het aantal kijkers enorm was toegenomen.

Ondanks de vraag naar de officiële cijfers blijft Netflix halsstarrig volhouden dat die cijfers irrelevant zijn als meting voor het succes van de dienst. Het bedrijf zegt ook dat het geen cijfers wil vrijgeven omdat ze niet afhankelijk zijn van reclame zoals andere tv-zenders.