Dit apparaat verandert je iPhone in een Gameboy

Dit apparaat verandert je iPhone in een Gameboy

Gisteren was het een trending topic op Reddit, vandaag werd er bevestigd dat het apparaat ook daadwerkelijk op de markt zal komen. Het gaat om de SmartBoy die je iPhone omtovert tot een klassieke Gameboy. Oorspronkelijk ging het om een aprilgrap maar ondertussen is het uitgegroeid tot een volwaardig project.

De SmartBoy is een apparaat dat je aan je iPhone 6 Plus bevestigt waardoor je er een traditionele Gameboy van maakt zodat je weer kan genieten van echte klassiekers als Pokémon Yellow, maar dan op een scherm met hoge kwaliteit en zonder gesukkel met AA-batterijen.

"We wilden een retro-apparaat maken dat zich gemakkelijk aanpast aan de apparaten waarover de moderne gamer beschikt," zei Chris Gallizi, de productontwikkelaar van Hyperkin.

De belangrijkste vraag van een massa enthousiaste Redditors was of de SmartBoy ook compatibel zou zijn met andere apparaten dan alleen de iPhone 6 Plus. The Daily Dot heeft nu bevestigd dat Gallizzi en zijn team ook experimenteert met toestellen die werken op Android en Windows.

Hoewel het project nog in een zeer vroege fase is, heeft Hyperkin wel de ambitie uitgesproken om de klassieke Gameboy-ervaring te brengen. Dat wil zeggen dat het apparaat hetzelfde navigatiesysteem, dezelfde twee actieknoppen, de startknop en de selecteerknop heeft van een traditionele Gameboy. Het toestel zal over een ingebouwde batterij beschikken zodat je langer kan spelen.

Hyperkin heeft nog geen officiële release date aangekondigd.