Directiecomité FANC voorwerp van audit

Directiecomité FANC voorwerp van audit

De zes directeurs van nucleaire waakhond FANC zullen binnenkort tijdens twee vergaderingen van de raad van bestuur worden gehoord naar aanleiding van een audit naar hun functioneren in het kader van een assessment-procedure. Dat heeft Philippe De Saedeleer, de voorzitter van de raad van bestuur, in de Kamer aangekondigd. De Saedeleer was samen met vertegenwoordigers van Whyte Corporate Affairs uitgenodigd in de bevoegde commissie, naar aanleiding van de communicatieaudit die het kantoor uitvoerde bij het FANC. Die veroorzaakte deining omdat sprake was van een geleidelijk verlies van onafhankelijkheid van het FANC ten aanzien van de politieke en economische wereld. Dinsdag herhaalde het bureau dat het niet om zijn indruk gaat, maar die van bepaalde personen met wie het gesproken heeft.

De voorzitter herhaalde dat de raad van bestuur aan de algemeen directeur Jan Bens heeft gevraagd de aanbevelingen zo snel mogelijk uit te voeren. Binnenkort wordt Bens daarover in de raad van bestuur uitgenodigd. Vanuit de oppositie betreurde Kristof Calvo (Groen) dat hij van De Saedeleer geen enkele maatregel hoorde om te remediëren aan de organisatorische problemen.

Ondertussen werd bij het FANC een tweede audit gevoerd naar de werking van de zes directeurs. Daarbij is sprake van aandachtspunten, aanbevelingen en scores. De directeurs zullen daarover worden gehoord tijdens twee vergaderingen van de raad van bestuur. Volgens De Saedeleer zal voor sommigen een coaching worden aanbevolen. Voor anderen kan de raad van bestuur "gepaste maatregelen" nemen.

bron: Belga