Deze yogahoudingen bestrijden een kater

Deze yogahoudingen bestrijden een kater

Child's pose

Deze pose kan je vergelijken met een foetushouding. En wie wil er nu niet zo gaan liggen als hij of zij aan het afzien is? Ga op handen en knieën zitten met je knieën een beetje uit elkaar. Vervolgens buig je langzaam voorover en leg je je hoofd op de grond. Je armen kan je voor je neerleggen of naast je lichaam. Deze oefening rekt voorzichtig je heupen, dijen en enkels en helpt tegen stress en vermoeidheid. Je hoofdpijn kan je verlichten door je tijdens deze houding te concentreren op het plekje tussen je wenkbrauwen.

Gebroken kaars

Ga op de grond liggen met je benen omhoog tegen een muur. Je armen strek je achter je met je handpalmen naar boven gericht. Adem rustig in en uit en voel je spieren aan de achterkant van je benen rekken. Met deze pose stimuleer je de bloedcirculatie waardoor het lichaam kan herstellen na een lange, uitputtende nacht.

Liggende twist

Voor deze oefening moet je op je rug gaan liggen en met je linkerarm je rechterknie pakken, om die vervolgens over je andere been te leggen. Leg daarna je rechterarm gestrekt opzij en draai ook je hoofd naar je rechterarm. Blijf zo even liggen en je zal je al snel ontspannen voelen. Bovendien zorgt de houding voor meer flexibiliteit in je onderrug en stimuleert ze de nieren en de lever. Daardoor wordt de alcohol in je lichaam sneller afgebroken.

Foto Pixabay