In deze winkel betalen mannen meer dan vrouwen

In deze winkel betalen mannen meer dan vrouwen

In een klein winkeltje in Pittsburgh betaal je als vrouw minder dan als man. In de pop-up store van Elana Schlenker kun je cadeaus zoals keramiek, papier en kunst van onafhankelijke kunstenaars kopen. Het is een soort Etsy-winkel met een speciale en opvallende eigenschap.

"Ik denk niet dat iemand zich gediscrimineerd moet voelen, maar de loonkloof is een ernstig problem en we woeten de manieren herkennen waarop onze vooroordelen het probleem bestendigen. Ik hoop dat de winkel het debat over de loonkloof weer nieuw leven inblaast," vertelde ze.

In de winkel kost niets meer dan 100 dollar. Als een man er voor 100 dollar komt kopen, dan betaalt hij aan de kassa ook 100 dollar. Vrouwen betalen echter 76 dollar. Dat komt omdat die verhouding ook in het salaris terug te vinden is. Voor elke dollar die een man verdient, krijgt de vrouw maar 76 cent in Pennsylvania.

De prijzen in de winkel worden niet duurder gemaakt voor mannen, maar vrouwen krijgen een korting naargelang hun salaris. Volgens de website van de winkel betalen vrouwen 76% van de prijs terwijl mannen het volledige bedrag moeten neertellen.

"Het project is niet bedoeld om winst te maken, want alle opbrengst gaat rechtstreeks naar onze kunstenaars. Bijna iedereen is enthousiast over het project," zei Schlenker. "Ik heb ook gezien dat mensen het vertellen aan hun kinderen en kleinkinderen. Ik ben dus blij dat het onderwerp ook besproken wordt met een jongere generatie."