Deze vijf tips maken korte metten met je slechte adem

Deze vijf tips maken korte metten met je slechte adem

1. Vermijd kauwgum

Heel wat mensen houden kauwgum bij de hand tegen een stinkende adem. Onterecht, zo blijkt, want in de snoepjes zitten veel suikers die de bacteriën in je mond voeden. Wil je toch graag een zeem van munt verspreiden? Kies dan voor een suikervrije variant.

2. Drink een glas melk

Zuivelproducten zijn een geweldig redmiddel tegen een slechtriekende adem. Een glas melk of yoghurt bevat heel wat vitamine D, die de groei van bacteriën in je mond tegengaat.

3. Vraag eens raad aan je dokter

Sommige medicijnen hebben nare bijwerkingen en geven je een droge mond. Gooi ze niet onmiddelijk in de vuilbak, maar check bij je dokter of je kan overstappen naar een ander middeltje.

4. Schrob je tong

Toegegeven, je tong schrobben klinkt niet echt aantrekkelijk. Toch is het een van de meest effectieve oplossingen om je te verlossen van een ochtendadem. Onze tong is immers een broeihaard voor bacteriën. Ga dus met je tandenborstel of een speciale tongschraper aan de slag, en voorkom storende luchtjes.

5. Koffie

Geloof het of niet: koffie is niet slecht voor je adem. Dat beweren onderzoekers van de Universiteit van Tel Aviv. Zo zouden er bepaalde stoffen in de koffiebonen zitten die een slechte adem tegengaan. Van waar komt dan toch die onaangename walm van oude koffie? Dat heeft volgens de proffen meer te maken met de combo melk en koffie, wat bacteriën vrij spel zou geven.

Bron: Metronieuws.nl