Deze verfrissende snacks brengen je verhitte gemoederen tot bedaren

Deze verfrissende snacks brengen je verhitte gemoederen tot bedaren

Nice creams

Klassieke ijsjes bevatten heel wat calorieën en zijn daarom vaak een aanslag op je zomerlijf. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg gezonde alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan de nice creams, ijs waarvan het hoofdbestanddeel bestaat uit banaan in plaats van room. Een pak gezonder en minstens even lekker.

Frozé

Kies jij liever voor een verfrissend drankje? Dan is de frozé iets voor jou. De combinatie van een koele watermeloen en heerlijke rozé zorgt voor een lekker én mooi drankje dat zich perfect leent voor zweterige zomeravonden.

IJspralines

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, zijn ijspralines gemakkelijk om te maken. Met behulp van aardbeien, Griekse yoghurt en zandkoekjes tover je in een paar minuten de basis voor deze pralines tevoorschijn. Stop ze vervolgens een paar uurtjes in de diepvries alvorens je ze voorschotelt aan je gasten.

Waterijsjes met vers fruit

Ook deze snack is 100% dieetproof, want deze ijsjes bestaan enkel uit kiwi en water. Hierdoor zijn ze ook perfect voor de dorst. Bovendien vormen de ijsjes de perfecte snack voor kinderen, die dankzij de naam en de vorm niet eens in de gaten hebben dat ze een gezond tussendoortje in hun handen hebben.

DIY-ijsballen

Een doodgewoon ijsblokje in je cocktail of mocktail krijgt meteen een hoger hipster-gehalte door te spelen met de vorm ervan. Deze ronde ijsballen duiken regelmatig op in chique cocktailbars, maar eigenlijk kan je ze ook heel makkelijk zelf maken.