Deze vegetarische burger smaakt écht naar vlees

Vleesvervangers zijn taai, smaakloos en slap? Think again! Het New Yorkse restaurant Momfuku Nishi is op de proppen gekomen met de eerste vegetarische hamburger die als twee druppels water lijkt op the real deal.
door
Mare
Leestijd 1 min.

De vegetarische hamburger die je in Momfuku Nishi geserveerd krijgt, is niet zomaar het eerste beste stuk vlees. Deze hamburger kwam immers tot stand vijf jaar onderzoek in het lab. Daar ontdekten de wetenschappers dat de magische combinatie van tarwe, kokosolie, aardappelproteïne en de plantenmolecule heme de perfecte burger oplevert.

Een van de belangrijkste financiers van het onderzoek is Bill Gates, die een belangrijke voorstander is van duurzame alternatieven. En duurzaam is deze ‘impossible burger' zeker en vast. Zo verspilt hij 95% minder land, 74% minder water en 87% minder broeikasgassen. Verder is hij ook helemaal natuurlijk en hormonen- en antibioticavrij.