Deze twee vragen zou je jezelf elke dag moeten stellen

Linda Zecher weet wat leiderschap is. Tegenwoordig is ze CEO van een uitgeverij, maar in het verleden leidde ze een team van natuurkundigen en werkte ze bij Microsoft.

In een recent interview met de New York Times deelde ze haar belangrijkste advies voor toekomstige leiders. Deze kreeg ze tijdens haar eerste job bij Texas Instruments.

"Een van mijn begeleiders was vroeger een admiraal in het leger. Hij vertelde me, 'Elke dag dat je naar het werk gaat moet je jezelf afvragen, Wat ga ik vandaag doen voor de vloot?En als je dag erop zit moet je je afvragen Wat heb ik voor de vloot gedaan vandaag?'"

Hieruit heeft ze dingen geleerd die haar tijdens de rest van haar carrière nog van pas zijn gekomen. Het eerste is dat je je ego achterwege moet laten en je naar het geheel, 'de vloot',  moet kijken als je beslissingen neemt. Ten slotte maakt het niet uit wat je in het verleden hebt gedaan. Het is dat wat je nu doet dat belangrijk is.

"Op het eind van de dag vraag ik me graag af 'Wat heb ik voor de vloot gedaan? Heb ik voor een meerwaarde gezorgd? Heb ik mijn grenzen verlegd? Was dit een verloren dag?'"