Deze plekken in het vliegtuig bevatten de meeste bacteriën

Deze plekken in het vliegtuig bevatten de meeste bacteriën

De doorspoelknop:

Niet echt een verrassing. De meeste mensen spoelen het toilet eerst door en wassen dan pas hun handen. Wel opmerkelijk is dat de knop meer bacteriën bevat dan de toiletbril.

De tijdschrijften:

De boekjes worden door mensen over de hele wereld vastgepakt en kunnen natuurlijk niet schoon gemaakt worden. Vaak worden de bladen slechts maandelijks vervangen, tijd genoeg dus om er een broeihaard van bacteriën van te maken.

De veiligheidsgordel:

Elke passagier moet noodgedwongen dit stuk textiel aanraken. Al minstens twee keer bij opstijgen en landen. Vaak volgen nog enkele toiletbezoeken waarbij de gordel weer losgemaakt moet worden en is het even prullen om de juiste afmeting te krijgen. Bovendien staat de reiziger gedurende de hele vlucht in contact met de gordel.

De airconditioning:

Net als de gordel is de airco een plek waar veel mensen noodgedwongen aan moeten komen. De ene heeft het graag fris, terwijl de andere een hekel heeft aan het kunstmatige briesje. Het gevolg is dat de draaiknoppen die dit te regelen zelfs meer bacteriën bevatten dan de gordel en de doorspoelknop.

Het uitklaptafeltje:

Veruit de vuilste plek is het uitklaptafeltje. Hierop blijven etensresten liggen die ook voor bacteriën zeer aantrekkelijk zijn. Het is dus af te raden rechtsreeks van de tafeltjes te eten en ook de handen ontsmetten voor de maaltijd is geen slecht idee.