Deze onderwerpen worden het vaakst aangepast op Wikipedia

Deze onderwerpen worden het vaakst aangepast op Wikipedia

Wat hebben George W Bush, de WWE en Jezus met elkaar gemeen? Ze behoren alle drie tot de meest bewerkte onderwerpen op Wikipedia. De online enclycopedie staat zelf ook op de lijst die werd samengesteld door Ramiro Gomez.

Wikipedia houdt zelf een lijst bij van de meest actieve pagina's die constant bewerkt worden. Zo weet men welke pagina's extra aandacht vereisen. Deze pagina's werden door Ramiro Gomez samengegoten tot een ultieme lijst met pagina's die bij de belangrijkste dingen in de wereld horen, onbeduidend maar wel populair zijn of enorm controversieel zijn.

Helemaal bovenaan staat de pagina over George W Bush. De biografie van de voormalige president van de Verenigde Staten werd tot dusver bijna 46.000 keer aangepast. Bush wordt op de voet gevolgd door World Wrestling Entertainment met bijna 41.000 edits.

De Verenigde Staten, Wikipedia en Michael Jackson vervolledigen de top 5.

Maar de lijst zegt wellicht meer over de mensen die er gebruik van maken dan over de onderwerpen waarover geschreven wordt. Zo zijn er een aantal pagina's met betrekking tot video games (PlayStation 3 en RuneScape) en sport (Real Madrid en Roger Federer). Britney Spears is de enige vrouw die in de lijst opduikt.

De redactie van de site bestaat voornamelijk uit mannen afkomstig van rijke, Engelstalige landen. De site probeert ervoor te zorgen dat er een grotere diversiteit komt, maar tot dusver wordt er geen resultaat geboekt op dat vlak.