Deze man laat ons (bijna) geloven in spoken

Deze man laat ons (bijna) geloven in spoken

Het begon allemaal met een droom van Ellis. Terwijl hij een uiltje was aan het knappen, zag hij plots de geest van een kind in de schommelstoel voor z'n bed. Toen was hij al dusdanig onder de indruk, dat hij een tekening had gemaakt van het jongetje.

He had a huge misshapen head that was dented on one side. I did my best to draw it: pic.twitter.com/AJizlw7qXe

— Adam Ellis (@moby_dickhead) 7 augustus 2017

Drie vragen

Een aantal nachten later had de man opnieuw een opvallende droom. Deze keer was hij in een of andere bibliotheek beland, waar hij een meisje ontmoette. Ze vroeg of hij een zekere Dear David kende. "Je hebt hem gezien", zou ze gezegd hebben in zijn droom. "Hij is dood. Hij verschijnt alleen om middernacht. Als je hem aanspreekt met zijn voornaam kan je hem twee vragen stellen. Maar stel hem nooit een derde vraag, want dan zal hij je vermoorden", klinkt het onheilspellend.

Uiteraard maakte de nieuwsgierige Ellis de grote fout om wél drie vragen te stellen. Hij wou namelijk weten hoe de jongen gestorven was, wat er precies gebeurd was en wie de dader was. Sindsdien heeft de Amerikaan de schrik goed te pakken. Hij is zelfs verhuisd naar een andere flat in hetzelfde appartementsgebouw. Niet alleen omdat hij zo enorm bang is, maar ook omdat het nieuwe stekje een pak groter is.

Zenuwachtige katten

De eerste twee maanden na zijn verhuizing was er niets meer aan de hand, tot zijn katten zich plots vreemd begonnen te gedragen. Klokslag om middernacht gaan de viervoeters aan zijn voordeur zitten en staren ze halsstarig naar de deur. Ellis keek door het spionnetje om te controleren of er iets gaande was in de gang. Omdat hij iets zag bewegen, opende hij de deur, maar vervolgens was de gang verlaten.

Schimmen en gegrom

En het wordt alleen maar erger. Na een tijdje denkt Ellis zelfs dat hij schimmen ziet en geeft hij toe dat hij doodsbang is. Het mysterie wordt alleen maar groter als de jongeman geluidsopnames maakt en polaroidfoto's neemt van zijn appartement en de gang. Je raadt het nooit, maar op de opnames hoort hij bizarre knakkende en grommende geluiden. Alle foto's van de gang zijn bovendien pikzwart, terwijl de andere foto's allemaal gelukt zijn.

In zijn laatste tweets vertelt de onfortuinlijke New Yorker dat Dear David opnieuw is verschenen in één van z'n dromen. Blijkbaar deed het spook niets anders dan eng staren. Wij - en nagenoeg de hele Twittergemeenschap - zit nu op het puntje van z'n stoel om te weten hoe dit spookverhaal afloopt. Wie het volledige relaas nog eens wil herlezen, kan een kijkje nemen op het Twitteracount van Ellis.

I made a Storify of all my Dear David threads for easier viewing. I'll keep it up to date. https://t.co/NcZm0ZXXTJ

— Adam Ellis (@moby_dickhead) 16 augustus 2017