Deze app laat iedereen geloven dat je een vriendinnetje hebt

Deze app laat iedereen geloven dat je een vriendinnetje hebt

Ben je het beu om constant aan mensen uit te leggen waarom je nog steeds single bent? Fake dan een relatie dankzij de "Invisible Girlfriend"-app. Voor een maandelijks bedrag krijg je geregeld sms'jes, cadeautjes of zelfs af en toe een telefoontje. Zo kan je je omgeving wijsmaken dat je in een relatie zit zonder dat je er werkelijk tijd en moeite in moet steken.

Je kan dan ook kiezen uit drie relaties, afhankelijk van hoe intens je wil omgaan met je vriendin. Voor 7,30 euro per maand gaat het om "Just Talking". Wil je liever wat serieuzer? Dat kan met het  "Getting Serious"-abonnement van 21,90 euro. En voor de echte fanaten is er nog "Almost Engaged" voor 36,50 euro. Dan wordt zelfs je Facebookstatus verandert naar "in een relatie". En dan moét het wel echt zijn, toch?

"We proberen geen vriendin te creëren waar ze in kunnen geloven, dat vereist een hele andere technologie. We geven singles gewoon de kans om een beter verhaal te vertellen, ook al is het niet waar", vertelt uitvinder Matt Homann aan Riverfront Times.

Het idee kwam er eerst als grapje, maar toch besloten ze om het uit te voeren. Een team van tien developers zijn dan ook effectief aan de slag gegaan en maakte de app op 54 uur.