Deze app herkent een vogel aan zijn gezang

Deze app herkent een vogel aan zijn gezang

Steeds meer geavanceerde en effectieve toepassingen zoals Shazam of SoundHound kunnen nuttig zijn op onze smartphone. Wanneer je een liedje hoort, maar je weet de artiest of de titel niet dan moeten de apps maar een paar noten horen en ze vertellen je meteen de artiest en de titel van het nummer. Het concept kan gelukkig ook gebruikt worden voor andere toepassingen.

Twee Britse wetenschappers hebben Warblr gecreëerd. De app herkent op de wijze van Shazam vogels aan hun gezangen. Warblr maakt gebruik van dezelfde technologie achter andere muziekherkenningsapps. De app moet ergens in 2015 verschijnen en beschikbaar zijn op alle types van de smartphone. Warblr kan tot nu toe 88 van de meest voorkomende vogelsoorten in Groot-Brittannië herkennen.

Het idee is er maar de app is lang niet volledig ontwikkeld volgens de BBC die het mocht testen. Om het project af te kunnen werken, hebben de twee ontwerpers een crowdfunding campagne gestart op Kickstarter.. Ze hopen ongeveer 63.000 euro te oogsten.