Dewinter publiceert anti-islampamflet "732"

Antwerps Vlaams Belang-lijsttrekker voor het Vlaams Parlement Filip Dewinter heeft vandaag in Borgerhout "732 - DE-islamiseer Europa" voorgesteld, een pamflet van 80 bladzijden waarin Dewinter vanuit de geschiedenis van de islam uitlegt waarom we volgens hem moeten vrezen voor een islamisering van onze samenleving. Het Vlaams Belang-kopstuk lanceert aan het einde van het boekje ook een twintigpuntenplan om die islamisering een halt toe te roepen. Tot het twintigpuntenplan, dat volgens Dewinter is doorgesproken met de partijtop en een samenvatting zou zijn van eerdere voorstellen van Vlaams Belang, hoort onder meer de intrekking van de erkenning en subsidiëring van de islam als erkende godsdienst, een immigratiestop voor personen uit lidstaten van de Organization of Islamic Cooperation (OIC) en een verplichte "loyaliteitsverklaring", waarin moslims de sharia verwerpen en principes zoals de gelijkheid van man en vrouw en de scheiding tussen kerk en staat onderschrijven.

"732" is een verwijzing naar het jaar waarin Karel Martel een Moors leger versloeg bij het Franse Poitiers, wat traditioneel wordt gezien als een van de momenten waarop de opmars van de islam in Europa tijdens de middeleeuwen werd gestuit. "Ik wil graag de rol van Karel Martel overnemen in 2019 door, zonder geweld uiteraard, de islamisering van Europa een halt toe te roepen", stelt Dewinter. "Ik ben geen historicus, maar ik wil met dit boekje de mensen wel waarschuwen dat de islam steeds andere culturen probeert te onderwerpen."

Om zijn statement kracht bij te zetten, overplakte Dewinter een bord met Arabische opschriften aan een pand aan de Turnhoutsebaan. "Hier zie je het bewijs dat de islam zich niet integreert en respect eist maar dat zelf niet geeft", vindt hij.

bron: Belga