Design voor fijnproevers

Design voor fijnproevers

Chyl (Brussel)

Gezondheid staat centraal in deze biologische conceptstore, waar alle producten onverpakt en per gewicht verkocht worden. Op de simpele menukaart vind je vegetarische, veganistische en glutenvrije gerechten. Chyl is gevestigd in een authentiek herenhuis, waarbij de hoge plafonds, grote ramen en gezellige parket voor een rustige sfeer zorgen. Moest je na de maaltijd nood hebben aan nog meer ontspanning, kan je er trouwens ook genieten van een biologische massage of schoonheidsbehandeling.

Belle-Vuestraat 62 - 1000 Brussel

G Spud (Brussel)

Na de hamburgers en hotdogs, is ook de aardappel stilaan aan zijn revival toe. Het nieuwe Brusselse restaurant G Spud plaatst de aardappel centraal op de menukaart, maar dan wel in gekookte vorm en steevast vergezeld van een portie groenten of vlees. Wit is de overheersende kleur in het strakke design dat duidelijk Scandinavisch geïnspireerd is.

Jordaanstraat 9 - 1060 Sint-Gillis

Thelma Coffee & Design (Leuven)

Liefde voor koffie, mode en design smelt harmonieus samen in Thelma Coffee & Design in de Vaartwijk in Leuven. Jonge moeders kunnen hier terecht voor hippe kinderkleding van onder andere Stella McCartney en Finger in the nose, designnerds voor gepaste literatuur en koffiejunks voor hun kop zwart goud en bijbehorend gluten-en lactosevrij gebak.

Vaartstraat 12 - 3000 Leuven

St. Vincents (Antwerpen)

Foodies en fashionista's kunnen hun twee passies perfect combineren in St. Vincents, waar ze zich kunnen uitleven met de hippe kledij, vintage meubels, kunst, design, literatuur en speciale thee en koffie. Alles wat je in de zaak ziet, is te koop. Dit gigantische pand, waar vroeger een drukkerij gevestigd was, verwelkomt regelmatig nieuwe pop-upstores.

Kleine Markt 13 - 2000 Antwerpen

Île en Ville (Gent)

Samen met haar kinderen Charlotte en Maximilien opende ontwerpster Michele De Maertelaere een concept store, die een kantine, een kunstgalerij en een winkel in één is. De winkel is een mix van mode, juwelen, meubels, unieke designstukken, fijne lederwaren en boeken. Voor elk wat wils dus. Na het shoppen geniet je van een lichte lunch, of in de namiddag van heerlijke gebakjes met thee en koffie.

Begijnhofdries 39 - 9000 Gent