Derde seizoen Orange Is The New Black wordt vroeger uitgegeven dan gepland

Derde seizoen Orange Is The New Black wordt vroeger uitgegeven dan gepland

Het derde seizoen van Orange Is The New Black, de hitserie van Netflix over vrouwen in de gevangenis, werd een paar uur vroeger dan gepland vrijgegeven op de Amerikaanse streaming dienst.

De veelgeprezen show, die wereldwijd publiek heeft aangetrokken, zou normaal gezien op vrijdag om middernacht gelanceerd worden, maar Netflix maakte het derde seizoen een paar uur eerder beschikbaar voor 60 miljoen abonnees.

In het laatste seizoen wordt Piper Chapman, gespeeld door Taylor Schilling, geconfronteerd met wat overblijft van haar straf in de Litchfield gevangenis zonder steun van haar verloofde die haar verliet voor haar beste vriendin.

Daardoor ontwikkelt de romance tussen Piper en Alex Vause (Laura Prepon) zich. De show die twee jaar geleden debuteerde, groeide uit tot een hit en veranderde het leven van de actrices. Vooral het leven van Laverne Cox, een transgender actrice die Sophia Burset speelt, veranderde drastisch.

"Veel mensen hebben me verteld dat mijn personage hun leven heeft gered," vertelde Cox onlangs. "De verhaallijnen zijn overtuigend en de personages zijn zeer dwingend."

De show heeft de problemen in vrouwengevangenissen in de Verenigde Staten in de schijnwerper gezet.